Народното събрание прие днес на първо четене законопроекта за изменение и

...
Народното събрание прие днес на първо четене законопроекта за изменение и
Коментари Харесай

НС прие на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт за европейските делегирани прокурори

Народното заседание одобри през днешния ден на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт (ЗСВ) за европейските делегирани прокурори, препоръчан от Министерски съвет. 

„ Благодаря за поддръжката. Днес болшинството поддържа на първо четене един значим законопроект, който е в осъществяване на отговорностите на страната. Това е законопроект, който е подсилен от Европейската прокуратура и има позитивно мнение от нея и е оценено, че тези текстове подхождат напълно на Регламент 1939/2017. А точно – регламентът който основава Европейската прокуратура “. Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова след края на гласуването.

Тя добави, че с измененията, създадени от Министерство на правораздаването, се подсигурява ресурсната обезпеченост за дейно осъществяване на дейностите на европейските делегирани прокурори.

Предвижда се европейските делегирани прокурори да бъдат обособени в независима конструкция, която да има лична администрация, да бъде бюджетно обезпечена, да бъде избрана като организационна единица по Закона за отбрана на класифицираната информация. Така структурата ще има независимо секретно деловодство. Предвижда се и обвързване страната да обезпечи нужната постройка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР